Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vägrar ta hand om hittehojen

/
  • Oönskad ”värstinghoj”. Varken upphittaren, polisen eller ens ägaren vill veta av den vassa 1000-kubiks motorcykel som i mars påträffades dumpad i slyskogen vid Laritztorp i Grängesberg. Situationen kan uppfattas som mycket märklig.  Foto: Micke Gustafsson

Annons

Det handlar, som tidningen tidigare redogjort för, om en ganska märklig historia om en så kallad värstinghoj som ägaren av någon anledning inte vill kännas vid, eller eventuellt inte vet att den har kommit på villovägar.

När Simon gjorde fyndet i mars kom en polispatrull till upphittaren med en släpkärra kopplad till polisbilen. Men det hela slutade med att ordningsmaktens ekipage lämnade Wedins utan den aktuella motorcykeln i lasten.

Detta med hänvisning till att det finns en ägare och att denne inte gjort någon stöldanmälan.

- Motorcykeln står där den står och är klart skrymmande. Och vad händer som ägaren eller några kompisar till honom dyker upp? Den är ju inte min och jag kan ju bli anklagad för stöld, säger Simons pappa Benny som vill att polisen hämtar maskinen och ställer den i polishusets garage. Han har nu för avsikt att göra ett personligt besök hos polisen för att diskutera problemet.

Men någon lösning verkar inte vara i sikte. Polisen kommer enligt vad tidningen erfar inte att befatta sig med hittehojen i Grängesberg.

- Vi har inget med den att göra och det blir inte aktuellt att vi ska ta in den till polisens garage, säger krimchefen med all önskvärd tydlighet.

- Det är inget brott om det ligger en motorcykel i skogen och det finns en registrerad ägare. Den är dessutom inte anmäld stulen och då kan vi heller inte ta den i beslag för det är en tvångsåtgärd.

- Och med hänvisning till att det finns en ägare kan vi heller inte ta in motorcykeln som hittegods, klargör han vidare.

- Jag utgår från att utredarna har gjort de efterforskningar som behövs i det här ärendet.

Mer läsning

Annons