Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pirbygget i hamn

/
  • Plus 36 procent. Piren är byggd av 17 000 kubikmeter stenmassor och inte 12 500 kubik, som man först räknade med skulle räcka.

Annons

Kommunchefen Kalle Gustafson larmades på fredagsmorgonen om att bygget hade stoppats. I slutet av mars fick han garantera en kommunal insats på 500 000 kronor. Detta efter att det visat sig att den planerade mängden på 12 529 kubikmeter stenmassor inte alls förslog.

Ytterligare 4 500 kubikmeter behövdes för att göra klar piren men i går kom det alltså nya uppgifter om att det skulle krävas ännu mera massor.

- Men det rör sig bara om något tiotal lass så i pengar handlar det om inte mer än 20 000 - 40 000 kronor, säger Kalle Gustafson.

- Vi kan inte få något stopp i bygget nu. Pirbygget måste bli klart så kommunen kan börja med sin del av arbetena vid restaurangen med plattsättning och annat. Dessa arbeten kan inte göras förrän trafiken med de tunga fordonen ut på piren upphört, förklarar han.

Anders Persson vid Ludvikaföretaget AEB är projektledare för pirbygget. Han konstaterar att det gjordes "en kvalificerad gissning" när dykare kom med sitt utlåtande om hur mycket slam som finns på sjöbotten.

- Det var mycket mera slam i verkligheten och det är orsaken till att det behövts mycket mera massor.

Vem eller vilka som är ansvariga för den grova felräkningen kommer att utredas i sinom tid, enligt kommunchefen.

Mer läsning

Annons