Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärers räkningar

/

Annons

- Det vore väl ett vettigt sätt att få större användning av alla dom skoldatorer som finns i kommunen, konstaterar Anestedt.

Men hans främsta motiv för förslaget att det blivit dyrare att betala räkningar på traditionellt sätt via Svensk kassaservice, som dessutom är nedläggningshotat.

- Jag tänker mig att kommunen upplåter skoldatorer kvällstid till pensionärsföreningarna, som med egna handledare skulle kunna hjälpa medlemmar och även andra äldre att betala räkningar och göra andra transaktioner.

Anestedt noterar att det i det svenska samhället går mot allt mer elektronisk överföring av pengar.

- En viss avgift kan givetvis tas ut för varje tillfälle men här finns säkert möjligheter till sponsring från våra banker.

Anestedt vill att Ludvika arbetarekommun undersöker hur verksamheten skulle kunna organiseras och vilka regler som skall gälla, bland annat när det gäller sekretess- och integritetsfrågor.

Det bör ske i samarbete med pensionärsföreningarna och när det är gjort blir enligt Anestedt nästa steg att kommunen tar beslut om upplåtelse av datorer, lokaler och på vilka tider liksom vem eller vilka som har ansvaret under under den tid datorer och lokaler lånas.

Mer läsning

Annons