Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedagogiskt smörgåsbord vid Högbergsskolan

/
  • Spel och information. Emma Svensson spelar på sig gitarr medan Anna Manolo och Monica Johansson gör reklam för estetiska programmet bland besökarna.
  • Hämtar tips. Emelie Malmqvist, lärare på samma program, i intressant samtal med Viktoria Lindqvist och Karolina Legneroth från Lorensberga.
  • Stort utbud. Utbudet vid ”gröna bordet” var lika stort som utbudet av program. Här är det Therese Söderlind från Hotell-och restaurang som tar sig an ett par vetgiriga besökare.
  • Paus i informationen. Från Barn-och fritids fanns Sandra Ruthström, Isabelle Bjärrud och Erika Nyberg på plats för att informera.

Annons

– Det här med att arrangera en mässa för att presentera verksamheten och studiealternativen är ingen nyhet i sig, berättar rektor Åke Sandberg. Skillnaden är då att VBU flyttat ut arrangemangen på de olika grundskolorna.

Nu stod mässan uppställd permanent i gymnastikhallen och "åttorna" åkte i stället in till Högbergsskolan för att få hjälp med sitt framtida studieval med elever och personal som informatörer vid respektive station.

– Genom den nya modellen blir det mera koncentrerat, menar Sandberg.

Den grupp som Åke Sandberg först kunde introducera var sammansatt av elever från Lorensberga och Fredriksberg.

Eleverna var förberedda så till vida att de fått frågor med sig från respektive skola.

- Besökarna är frågvisa men en smula nervösa, men vi försöker hjälpa dom tillrätta så gott vi kan. Vi förstår hur det känns, eftersom vi själva varit i den här situationen, säger Anna Manolo och Monica Johansson som finns på plats från Estetiska programmet och som gör PR för detta medan kompisen Emma Svensson spelar sin gitarr i bakgrunden.

Mer läsning

Annons