Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i båtklubben

Annons

-Vi har frågat motorbåtsklubbens ordförande Mats Norell och han har sagt till oss att de här två medlemmarna inte har mandat att representera klubben. Därmed menar vi att de inte är sakägare, säger stadsarkitekten Göran O. Sundell.

De två männen har överklagat det bygglov för restaurangen som Sundell meddelade den 13 november.

I överklagandet till länsstyrelsen påpekar männen bland annat att restaurangen inte byggs på den plats som anges i bygglovet.

Vidare skriver de att det blir omöjligt för klubben att anlägga den L-formade stenpiren på 80 plus 120 meter. Nybyggnationen av stenpiren, skriver de, förutsätter den av kommunen utlovade tillfartsvägen, vilken nu inte får plats beroende på restaurangens placering.

Männen önskar att länsstyrelsen ser till att bygglovet återkallas och att bygget stoppas omedelbart i avvaktan på att ärendet utretts ordentligt.

Politikerna i miljö- och byggnämnden tog upp överklagandet vid nämndmötet i onsdags. Man anser att båtklubbsmännen är ute i ogjort väder.

-De verkar inte känna till att vägen som behövs för transporterna av material till stenpiren kommer att gå till höger om restaurangbygget.

-Och restaurangen har inte flyttats i förhållande till vad som sades i bygglovet. Vad som har hänt är att Kurt Kristensen inte ville ha en uteplats (uteservering) till vänster om restaurangen. Så den delen av uteplatsen är borttagen men fortfarande gäller ett avstånd på fem meter mellan byggnaden och kajkanten, förklarar Göran O. Sundell.

Stadsarkitekten fortsätter:

-Vi anser att de här männen är privatpersoner och därmed inte sakägare med yttranderätt. Nu blir det länsstyrelsens sak att ta ställning i den frågan. Konflikten i båtklubben lägger vi oss inte i.

Slutligen kan nämnas att båtklubbsmännen i överklagandet understryker att de inte är motståndare till en utveckling av Väsmanstranden.

"Undertecknade anser det klart positivt att något sker med strandområdet. Vi vill betona (...) att denna inlaga inte skall ses som en "protestskrivelse" mot planerna på en restaurang (...) men tyvärr upplever vi diskussionsklimatet så dåligt att en saklig diskussion i ämnet är utesluten".

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons