Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet för alla åldrar

/
  • Sugen. Mathilda övervakar Carina Lunds fikaförberedelser.  Foto: Karin Rickardsson
  • Frågor. Simon Hedenbo, Mathilda Lund och Oskar Lund gick tipspromenaden på Harnäsgården. Enkelt, tyckte de alla tre.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

Redan innan Missonsförbundet och Baptistkyrkan slog sig samman var det aktiviteter på Harnäsgården.

- Förr var det alltid givet att vi spelade volleyboll. Nu för tiden är det mest barnfamiljer som kommer hit på onsdagarna och då blir det brännboll, fotboll eller boccia, säger Karin Hedenbo.

- Först börjar man med tipsrunda och det finns för både vuxna och barn. I dag är det jag som har sammanställt den, berättar Carina Lund.

Bland tipspromenadfrågorna hittar tidningen de yngre besökarna denna kväll. Simon Hedenbo, syskonen Oskar och Mathilda Lund besvarar frågan på vilket sätt Iors svans sitter fast. Tejp, lim och spik är svaren.

- Lätt! Det är spik, säger Oskar.

- Ja, jag kan svaret på vuxenfrågan också. Det är 19 000 scouter på tonårslägret i Skåne. Det vet jag för min bror är där, säger Simon Hedenbo.

Tipspromenadens priser består av glass till vinnande barn och den vuxna får gratis fika nästa gång.

Kaffe, te och smörgås går också att köpa, till familjepris dessutom.

- Det ska vara billigt så att man har råd att fika tillsammans. Vi ska inte ha någon vinst på försäljningen, säger Carina Lund.

Lekpark, grillkåta, badplats, kanoter, fotbollsplan - det finns mycket att göra på Harnäsgården. Och när magen är mätt avslutas onsdagskvällarna med andlig spis.

Mer läsning

Annons