Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksväg blir avstängd idag

/

Annons

Det var vid 04.02 som länsalarmeringscentralen (LAC) fick bud om händelsen. En brandbil med besättning dirigerades skyndsamt ut från räddningstjänsten i Nyhammar liksom ambulans från centralen i Ludvika. Till olycksplatsen anlände senare också en patrull från Borlängepolisen.

Uppgifter från polisen gör gällande att chauffören klarade sig undan händelsen oskadd men att han var ordentligt omskakad när undsättningen kom. Han klagade över vissa smärtor i ryggen varför han, för säkerhets skull, fördes vidare till lasarett för undersökning.

Olyckan inträffade när lastbilen med släp var på väg mot Mockfjärd fullastad med timmer. Strax före bron över Kaplan-noret gick det tunga ekipaget av någon ännu okänd anledning av körbanan på höger sida i färdriktningen. Färden slutade med att lastbilen och släpet lade sig på sidan och timmerstockarna spreds ut i terrängen.

Bärgningen kommer att pågå under hela dagen och då kan också vägen stundtals stängas av. Timret, kommer enligt uppgift att tas omhand och fraktas undan nattetid i ett något senare skede. Detta för att undvika omfattande störningar för övrig trafik.

Enligt en talesman för det aktuella åkeriet lär lastbilens skador vara av måttlig karaktär.

Mer läsning

Annons