Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olof Heyman bygger upp ingenjörscentrum för ABB Power Systems i Indien

/
  • Indien nästa. Olof Heyman ska bygga upp ABB Power Systems nya ingenjörscentrum i Indien-

Annons

Idag är teknikchef för Grid Systems i ABB.

Han ska bygga upp ett nytt ingenjörscentum för division Power System i sexmiljonersstaden Chennai i södra Indien.

- Det kommer att bli jättekul. Jag ska starta upp den nya verksamheten som ska serva divisionen som har 13 000 anställda i hela världen. I Sverige har Power systems HVDC enheten i Ludvika och FACTS i Västerås. Inom Power Systems i ABB är Sverige litet i antal medarbetare men vi är jätterstora i världen. Vi kommer att jobba mot alla dessa enheter från Chennai.

- Staden ligger 30 mil från Bangalore som är en stor ABB-ort och överhuvudtaget är en stor ort för västerländska företag. Chennai är på gång att bli det och Ericsson har ett par etableringar där. För ABB är Chennai ännu ganska litet och jag blir den enda svensken där, berättar Olof Heyman

Yngsta dottern tar studenten i sommar men Olof vet ännu inte om hon åker med till Indien.

- Hustrun Lenat tar tjänstledigt. Det är två år som gäller nu och idag vet jag inte om det blir tal om längre tid, berättar Olof Heyman vars uppdrag är så färskt att han inte hunnit diskutera saken med Väsman Invest där han ingår i bolagsstyrelsen.

- Jag måste prata med ägarna, det blir svårt att sköta uppdraget i styrelsen när man jobbar i Indien, säger Olof Heyman.

- Jag har haft många roliga och intressanta jobb och år hos ABB i Ludvika och har ett starkt hjärta för ABB Ludvika. Men det här är en fantastisk chans att se andra delar av världen, berättar Heyman.

ABB har ännu inte utsett någon ny teknikchef efter Heyman.

Mer läsning

Annons