Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt storbygge på Lyviksberget

/
  • Storbygge. Magnus

Annons

Tre-fyra miljoner handlar bygget om.

Kotte är ännu lite förtegen om vad som ska rymmas för verksamhet i byggnaden men två-tre jobb hoppas han att det ska bli

- Det handlar om distribution, alla kommer att haja till när det är klart i slutet av maj.

Kotte ska bygga upp ett nytt företag i byggnaden som ska distribuera produkter från ett multinationellt företag till några hundra säljkanaler i Danmark, Sverige och Norge.

Byggnaden som byggs mellan järnvägen och Gonäsvägen blir 18 gånger 56 meter stor med kontor i ena änden av byggnaden. Den tomt han köpt av kommunen möjliggör ytterligare expansion.

- Jag får tillträde till tomten den första augusti och då börjar vi schakta. I oktober ska plattan vara klar och jag räknar med att vara igång till årsskiftet som ser det som en stor fördel att vara med redan från starten när Lyviksberget exploateras.

Han hoppas att hans bygge, tillsammans med övriga byggen på Lyviksberget bidrar till att vända kommunens negativa företagsklimat.

- Och kommer det tillstånd ytterligare ett exploateringsområde med bostäder längst ute på Lyviksberget så kan det här bli riktigt bra. Jag tycker att kommunens mark och planeringschef Jan- Erik Eriksson och stadsarkitekten Göran O Sundell gett mig bra hjälp. Eriksson visar ett otroligt engagemang för att det ska bli verksamhet på Lyviksberget berättar Magnus Granqvist.

NLT kunde i måndags redovisa att utöver Coop, Jysk och Rusta så är Burger King, Lars Anderssons Carnila, Fredrik Johanssons Fastmec och Håkan Lodins AEB Högtryck flyttar verksamheter till kommunens nya exploateringsområde.

Mer läsning

Annons