Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhammarsskolan gjorde egen rymdresa

/

Annons

Onsdagskvällens rymdfärd satte punkt för ett givande projekt på skolan, där elever från förskolan upp till trean inhämtat kunskaper om rymden.

- Det har varit en otrolig respons bland barnen och det märks att dom lärt sig mycket om rymden, berättade förskolläraren Jenny Borgström-Maathz, strax innan musikalen tog sin början, där barnen själva svarade för dekor och fantasifulla dräkter.

Skolan har samarbetat med Framtidsmuseet i Borlänge, som till och med varit på besök i Nyhammar med sitt uppblåsbara planetarium. Sponsorstöd har man fått genom en fond med inriktning på matematik och teknik.

Ceasar Cyrillius, som alltså hade det ansvarsfulla jobbet som kvällens astronaut, tyckte det var kul att sjunga i musikalen och på frågan vad han lärt sig om rymden konstaterade han att Jupiter är väldigt stor.

Men upplevelsekvällen i Nyhammar innehöll inte bara en rymdresa till musik. I en annan del av skolan visade eleverna upp sina utställningsalster om rymden.

Eleverna har jobbat med rymden på tema på nästan alla lektioner eftersom det gått att koppla till ämnen som teknik, bild och form och litteratur.

Men på onsdagskvällen tog rymdäventyret slut för den här gången, säkerligen till stor besvikelse för många av skolans elever.

Mer läsning

Annons