Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsgympa med Gymmix

/
  • Hej hopp vad det går! Både stora och små höll i gång av hjärtans lust under årets nyårsgympa i tennishallen.
  • Drivna träningsledare såg till att den stora gruppen höll tempot uppe hela tiden.
  • Sh´bam (alternativ bild)
  • Sh´bam är en ny modern träningsform som kommer att ingå i Gymmix ordinarie program från och med den 8 januari.

Gymnastikföreningen Ludvika Gymmix slår vakt om traditionen. På lördagen var det dags för årets upplaga av Nyårsgympan, den sjätte i ordningen. Ett 60-tal deltagare, nästan uteslutande kvinnor och barn, höll i gång i två pass i tennishallen på Lorensberga.

Annons

– Vi började ned nyårsgympa redan 2005 och nu har det blivit en tradition att vi bjuder in till träning innan folk börjar nyårsfesta senare på kvällen, berättade Åsa Hjalmarsson, som är primus motor i sammanhanget.

Under första passet introducerades den moderna träningsformen som går under namnet Sh´bam och med lockande devisen "kom som du är, gå som en stjärna". Den kommer att finnas med på föreningens ordinarie program från och med den 8 januari.

Det handlar om gruppträning till medryckande musik. Ett vanligt Sh´bampass pågår under tre kvart och till tolv olika låtar. Varje låt har sin egen lilla fristående koreografi som är anpassad till respektive musikstil.

Effekten av träningen är, enligt reklamen, att deltagarnas koordination förbättras.

I andra nyårspasset handlade det om bodypump som är en modern form av styrketräning till musik och med rekvisita i form av skivstänger, vikter och stepup-lådor.

Förutom att deltagarna förbrukar cirka 600 kalorier per pass uppges träningen vara allmänt bra för hälsan och att den dessutom förbättrar skelettets hållfasthet vilket motverkar benskörhet.

För övrigt omtalar Hjalmarsson att de övriga verksamheterna i höstprogrammet fortsätter under vårterminen med varierande former av träning och gymnastik för både stora och små.

Mer läsning

Annons