Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya miljoninvesteringar

/
  • Byggrusch. 2005 byggde Spendrups ny plockcentral i Grängesberg och i fjol ny linje för plastflaskor. I år byggs en lagertankhall med plats för 16 lagertankar, tankar som sammanlagt kommer att rymma nästan två miljoner liter dryck. Framåt sensommaren ska allt vara klart, uppger Ingemar Berntsson.

Annons

I mitten av februari inleddes grävarbetena och för dessa har Spendrups engagerat lokale företagaren Lars-Erik "Skrotis" Andersson. Grävjobben sker mellan bryggeriet och Hantverkargatan.

- Från marknivån gräver de fem meter ner så det är en hel del massor som ska fraktas bort. Markjobben ska vara klara i vecka 15 (andra veckan i april) och därefter gjuts plattan till tankhallen, berättar Ingemar Berntsson som är driftchef vid avdelningen fastighetsunderhåll.

- Tankarna kommer att stå i ett hus som får måtten 12 gånger 47 meter (564 kvadratmeter). Eftersom tankarna står inomhus behöver de inte isoleras på samma sätt som tankarna som står utomhus, förklarar han.

Var och en av de 16 nya tankarna kommer att rymma 1 200 hektoliter eller 120 000 liter dryck.

- I dag har vi 57 tankar. Våra försäljningsframgångar har krävt en utbyggnad av processen så de nya tankarna behövs, konstaterar Caroline Ekman, informationschef vid Spendrups Bryggeri.

Om planerna håller lyfts de första tankarna på plats i vecka 23 (första veckan i juni) och någon gång under sensommaren ska hela den nya tankanläggningen kunna tas i drift.

Medför investeringen nya jobb i Grängesberg utöver de cirka 400 som jobbar här i dag? Nej, det tror inte Caroline Ekman.

- Vi kan i dag inte se att detta skulle generera mer arbetstillfällen.

Hur stor investeringen är vill Spendrups inte avslöja av konkurrensskäl. Gunnar Svensson, bryggeriets vice vd, nöjer sig med att säga att det handlar om runt 15 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons