Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kedja till Dalarna – öppnar butik i Ludvika

Om ett par veckor öppnar Jem & Fix sin första butik i Dalarna.
– Det blir vår 200:e butik i koncernen, så butiken i Ludvika blir lite av en milstolpe för oss, säger delägaren Erling Daell.

Annons

Erling Daell är övertygad om att Jem & Fix etablering i Ludvika kommer att följas av fler butiker i Dalarna.

Beijer Byggmaterial stängde sin butik på Lyviksberget den 30 september. Anders Håll, kommunikationschef vid Beijer, uppgav för DT att man skulle försöka hitta någon som antingen ville köpa fastigheten eller hyra lokalerna.

– Nu är det klart att Jem & Fix kommer att hyra lokalerna tills vidare. Vi hade sex anställda i Ludvika och det som är särskilt glädjande för oss är att Jem & Fix tar över dem av våra anställda som vill fortsätta jobba där, säger Anders Håll.

Jem & Fix har hyrt lokalerna från 1 november och företagets kedjechef Fredrik Hennings hoppas att man kan öppna den 24 november. Som det ser ut nu kommer butiken att ha fyra fast anställda plus extrapersonal vid behov.

Jem & Fix grundades i Danmark och öppnade sin första butik i Sverige 2005. Företagets vd och delägare Erling Daell uppger att man i Sverige omsätter cirka 700 miljoner kronor och att Ludvikabutiken blir den 38:e i Sverige.

– Jag hoppas att butiken i Ludvika det första helåret kommer att omsätta kanske 20 miljoner, säger Daell och berättar att Jem & Fix är inriktat på byggmarknad. Men man säljer även till exempel verktyg, hushållsartiklar, leksaker och trädgårdsartiklar.

Sortimentet har således vissa likheter med det som fanns hos Beijer och dess föregångare Cheapy Bygghandel. Båda blev kortlivade i Ludvika.

Vad är det som gör att ni tror att ni kommer att lyckas bättre?

– Vi är profilerade på lågpris och har alltså en annan prisbild på våra varor. Vi har också en helt annan kostnadskultur med väldigt låga kostnader, svarar Erling Daell.

Butiken i Ludvika blir den nordligaste i Jem & Fix organisation. Erling Daell är dock övertygad om att man kommer att fortsätta växa i Sverige och etablera sig allt längre norrut,

– Framöver måste vi se till att ha fler butiker längre norrut och det kommer att bli fler butiker i Dalarna. Men om det blir redan 2017 eller om det dröjer till 2018 är svårt att säga i dag.

Jem & Fix vd hoppas att butiken i Ludvika det första helåret kommer att omsätta cirka 20 miljoner.

Mer läsning

Annons