Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny dyr renovering väntar simhall

/

För tredje gången på fem år lär stora bassängen i Ludvika simhall behöva stängas under en längre period.
Återigen har sättningar fått kakel att resa sig på bassängbotten.
Nu väntar torrläggning inom kort, följt av reparation.

Annons

Det var i fredags som Ludvika Simsällskaps tränare Magnus Engström rapporterade en cirka fem meter lång skada på botten, vilket ledde till att två banor nu är avstängda.

– Vi gjorde en gemensam bedömning att det var bättre att kunna hålla halva bassängen öppen tills vidare, säger sporthallschefen Peter Hoxell.

Han tillägger att bassängen förstås måste tömmas när väl reparationerna ska göras.

– Personligen tycker jag att det här är jättetråkigt. För vår del är det dessutom ekonomiskt superviktigt att kunna hålla bassängen öppen för att få hit kunder.

Simklubben, som står för 26 procent av utnyttjandet av bassängen, blir förstås extra hårt drabbad och har redan beställt träningstider i simhallen i Fagersta under mellandagarna.

När bassängen ska tömmas och stängas av samt för hur lång tid är ännu oklart.

Men erfarenheten säger att arbeten i en bassäng tar lång tid, med tömning, bilning, omkakling, torkning samt avslutande påfyllning av vatten.

Åren 2006-2007 drog renoveringen av simhallen ut så mycket på tiden att stora bassängen var ur bruk i åtta månader, mot beräknade tre månader.

Sommaren 2009 släppte så 24 kakelplattor på botten. Då tog det en och en halv månad innan bassängen åter var badbar, vilket var en försening med ungefär en vecka jämfört med prognosen för arbetstiden.

Nu är det alltså dags igen, men ännu finns inget tidsperspektiv på hur länge bassängen måste stängas av.

– Jag ska ha en träff med byggfirman (NJ Bygg) som rustade simhallen för fem år sedan och så ska vi se om vi kan hitta någon snabb och smidig lösning på problemet, säger Ulf Westman, byggnadsingenjör på kommunens tekniska kontor.

Finns det någon gällande garanti som gör att NJ Bygg får stå för reparationen?

– Nej, rent spontant tror jag inte vi kan åberopa någon garanti. Det har ju gått fem år sedan renoveringen av simhallen gjordes.

Hur länge tror du att bassängen behöver vara avstängd?

– Jag vet inte, men det kan nog bli ett par eller kanske några veckor.

Mer läsning

Annons