Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill Ludvikahem finna trogen partner

Annons

Husen i hörnet Storgatan-Engelbrektsgatan totalförstördes vid en brand den 21 december 1998 och grustomten kallas allmänt för brända tomten.

Nu kan det kanske bli ändring på detta. Ludvikahem har satt ut en annons och vill ha kontakt med en partner som man tillsammans kan bygga "Engelbrekts hörna" på.

Hela fastigheten ska bebyggas med kommersiella lokaler, för handel, i två eller tre plan. Lokalerna ska integreras med intilliggande affärsgalleria. Källarplan kan komma att byggas om detta alternativ är bättre än att schakta och packa fyllningen för grundläggning.

En eventuell tredje eller fjärde våning utmed Storgatan är tänkt för bostäder.

45 miljoner talar man om, en rund summa som kan bli större eller mindre beroende på var projektet slutligen landar.

- Vi vet inte än vad kostnaderna kan bli, hur stort eller litet projektet kan bli. Det ska vi utreda tillsammans med en partner som vi nu letar efter, säger vd Ulf Rosenqvist i Ludvikahem.

Stora osäkerhetsfaktorer således så i Ludvikahems annons skriver man "vår övertygelse är att högre kvalitet och bättre priser kan uppnås genom ett nära samarbete mellan de parter som krävs för att ett byggprojekt ska genomföras. Det känns viktigt för Ludvikahem AB att knyta kunniga och engagerade entreprenörer till verksamheten och att dessa partners kommer in i ett tidigt skede av projektet för att uppnå bästa tänkbara beslutsunderlag."

Ludvikahem kräver total öppenhet och ärlighet av sin blivande partner.

I mitten av mars ska anbuden vara inne och vd Ulf Rosenqvist gissar att man vet mer om projektet när man utvärderat och förhandlat.

- Återkom i slutet av april, säger han.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons