Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närproducerat på Lyviksberget

/
  • Lokal leverans. Takstolar från Smedjebacken levererade av Morgårdshammars Åkeri. Det var verkligen lokalt och närproducerat på Lyviksberget i Ludvika när det tunga godset anlände till byggplatsen på måndagen.

Annons

Närmast är det lokalerna för Coops byggvaruhus som håller på att ta form. På måndagen anlände två långtradare från Smedjebacken med summa summarum 18 takstolar av SWL:s nu välkända konstruktion. Balkarna, som levereras färdigmålade, lossades med en jättelik mobilkran och sattes på plats omgående.

Det såg imponerande ut när de 27,5 meter långa ekipagen anlände till Lyviksberget men enligt åkaren Kenneth Hermansson har företaget betydligt större och tyngre frakter än så.

- Med våra mått mätt är det här en rätt liten grej för oss, det är alltså inga jättetransporter, klargjorde han för tidningens medarbetare när vi bevittnade lossningen.

- Vi har bland annat varit ner till Sollentuna med takstolar som mätte 38 meter och de längsta som vi har fraktat låg på hela 42,5 meter.

Även viktmässigt var måndagens transporter av begränsad omfattning trots att det handlade om 16,5 ton last per ekipage.

- Det är bara hälften av vad vi får lasta lagligt, konstaterade Hermansson.

I sammanhanget kan nämnas att Morgårdshammars Åkeri har många uppdrag för SWL-Stålkontruktioner. Företaget tillhör nämligen de största i landet när det gäller stålbalkar i fackverksteknik.

- Det är bara mina bilar som kan köra dem så vi har fullt upp.

Förklaringen är att ekipagen består av, förutom dragbil, en trailer av så kallad Jumbo-trombonmodell med styrning på bakhjulen. Trailerns längd kan varieras med upp till tio meter.

Mer läsning

Annons