Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedaffär ledde till misshandel och fängelse

Annons

Det var under hösten som en nu 48-årig Nyhammarsbo köpt en moped av en Ludvikabo. 48-åringen var inte nöjd med köpet och försökte häva köpet, två månader senare. När han inte fick gehör för sina krav tog han sin 38-årige bror med sig hem till säljaren sent en kväll.

I säljarens bostad trängde sig de två bröderna in och den äldre av dem misshandlade säljaren och hotade honom med en stor kniv. Den yngre brodern höll koll på säljarens 16-årige son.

I ren skräck lovade säljaren att betala tillbaka pengarna och de två männen lämnade bostaden.

Enligt tingsrättens bedömning är det säljaren som lämnat de trovärdigaste uppgifterna och dömer den äldre brodern till fyra månaders fängelse och att ersätta säljaren för de skador han fått och för kränkning, sammantaget 19 770 kronor.

I samma veva är den yngre brodern inblandad i en misshandel i Nyhammar, där han trängede sig in och misshandlade den då 19-årige lägenhetsinnehavaren.

Skälet ska ha varit att han fått uppgift om att hans 13-åriga dotter befann sig i lägenheten och att han misstänkte att lägenhetsinnehavaren försett dottern med alkohol.

I lägenheten fanns två yngre pojkar som var rejält berusade och det visade sig att de fått alkohol av lägenhetsinnehavaren.

Dagen efter var 19-åringen hem till 38-åringen och ville ha ersättning för ett fönster som krossats av mannen.

I samband med detta dök 38-åringens 65-årige far upp med en yxa och uppträdde hotfullt mot 19-åringen.

Det hela slutade i tingsrätten och den fann att 38-åringen gjort sig skyldig till olaga hot, misshandel och skadegörelse. Han dömdes till fyra månaders fängelse. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 18 200 kronor till 19-åringen. Dessutom är ha solidariskt ansvarig tillsammans med sin bror när det gäller skadeståndet till mannen som sålt mopeden. Den 65-årige fadern fick villkorlig dom och ska betala ett skadestånd på 7 000 kronor till 19-åringen.

Inte heller 19-åringen klarar sig undan från straff. Han får 30 dagsböter på 30 kronor för olovligt anskaffande av alkoholdrycker.

Mer läsning

Annons