Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna vill försegla kommunchefens tunga

Annons

Kommunchefen hade en egen punkt på moderaternas styrelsemöte. Det föranleddes av Svenskt Näringslivs bottenrankning av Ludvikas näringslivsklimat och Kalle Gustafsons hot mot Volvohandlaren efter 150 företagares aktion för Håkan Rosén som ny näringslivschef.

- Vi diskuterade inte Kalle Gustafson så mycket men desto mer vad vi kan göra för att förbättra näringslivsklimatet. Han har en kort tid kvar till sin pension, säger Israelsson som hoppas att kommunchefen inser vilken betydelse han har och därför vaktar sin tunga så det inte blir en ny affär.

Moderaterna kommer nu till kommunens näringslivsutskott att lägga fram ett förslag om att inrätta tvärgrupper som aktivt och i dialog tillsammans med företagarna jobbar punkt för punkt med att skapa ett bättre näringslivsklimat.

- I tvärgrupperna ska politiker, företagare, kommuntjänstemän och kommunikatörerna vara med. Idag kommunicerar inte vi det budskap vi har. Ska det bli ett bättre företagsklimat så är information oerhört viktig. Jag lyssnade i går på Borlänges näringslivschef och hennes första punkt är information så att man har en öppen kanal mellan företagarna, näringslivsenheten och kommunen.

- Maria Pettersson har fått sig en törn men är på rätt väg. Tyvärr gick Torbjörn Hammar i pension men de båda fick igång saker som inte hänt på många år. Det känns nästan som en revolution i Ludvika med det som händer på Lyviksberget och den lilla piren. Får vi sedan sådan tur att Spendrups flyttar hem lite folk från Stockholm så vänder vi det speciellt om vi kan börja brygga på brända tomten, förlåt Engelbrekts hörna.

- Om företagarna sedan kommer till våra frukostmöten som de gjorde sist då 80 kom så breddas det här nästan automatiskt. Då har vi börjat prata med varandra och inte om varandra, säger Kjell Israelsson.

Mer läsning

Annons