Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner satsas på nytt industriområde

Inom kort kör skogsmaskinerna in i ett område mellan Ludvika och Gonäs.
I höst kan de första industribyggnaderna börja uppföras.

Annons

– Vi har dåligt med industrimark. Byggstart med vägar och ledningar kan det bli när tjälen går ur marken, säger kommunens planeringschef Jan-Erik Eriksson.

– Förra året hade vi besök av företagare som letade industrimark men vi har inte haft så mycket att erbjuda när det gäller mindre industritomter, säger mät- och exploateringsingenjör Pär Ragvald.

Området vid Gonäsvägen, ungefär en kilometer bortanför Lyviksrondellen, har länge varit tänkt som industriområde. Nu har Pär Ragvald tagit fram ett förslag med sex – sju tomter.

– De varierar i storlek från drygt 1 000 kvadratmeter till nästan 6 000 kvadratmeter och totalt mäter området drygt 17 000 kvadratmeter. Tanken är att i vinter eller vår ha ett möte med de företagare som visade intresse i fjol, och även ta med dem ut i terrängen. Ser vi att det kvarstår ett genuint intresse går vi vidare med byggnation av väg och ledningar. Det handlar om ett antal miljoner i investeringar, konstaterar Pär Ragvald.

Jan-Erik Eriksson ser framför sig att serviceföretag med viss försäljning kan vara intresserade av etablering här liksom exempelvis bilfirmor. Om intresset är stort kan industriområdet i ett senare skede byggas ut längre bort mot Gonäs.

– Det vore ju kul att också få hit en större fabrik, säger Pär Ragvald och bekräftar indirekt att det för något år sedan fanns planer på att i detta område ge plats för Christina Lampe-Önneruds batterifabrik. En etablering som dock för närvarande inte är aktuell för Ludvika.

– Och så är frågan vad området ska heta. Det här är inte Gonäs så tills vidare är arbetsnamnet Ludvika västra, men vi har inte bestämt oss ännu, säger Jan-Erik Eriksson.

Mer läsning

Annons