Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen dödshotade par och försökte ta sig in i deras hus – döms nu för flera brott

En man har dömts för att ha dödshotat ett par i Ludvika kommun. Mannen försökte även ta sig in i huset, via dörren på verandan, och döms därför även för hemfridsbrott.
Mannen själv förnekar brott men medger att han skrek elakheter till paret.

Annons
En man har dömts för att ha dödshotat ett par i Ludvika kommun i somras. Mannen försökte även ta sig in i huset, via dörren på verandan, och döms därför även för hemfridsbrott. Foto: Henrik Montgomery

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stadsnära fisket i Ludvika kan bli succé

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i ett angränsande land.

I början av juli i fjol befann sig mannen på en plats i Ludvika kommun. Ett par som bor i huset på adressen har berättat att mannen bankade och slog på deras dörr sent på kvällen. När de öppnade dörren så skrek mannen att han skulle slå ihjäl dem. De ringde polisen som kom och omhändertog mannen

Ett par timmar senare, under morgonen, så kom mannen tillbaka och bankade och slog på dörren. På nytt skrek han att han skulle slå ihjäl dem. Kvinnan i huset har berättat att hon var rädd för att mannen skulle skada dem om han fick tag i dem. Mannen i huset har berättat om att den nu dömda mannen var uppe på verandan och slet hårt i dörren in till huset.

Mannen förnekar brott. När det gäller de båda olaga hoten så har han medgett att han, i ett mycket alkoholpåverkat tillstånd, befunnit sig utanför parets hus och skrikit elakheter men minns inte att han har dödshotat dem. Angående hemfridsbrottet så bekräftar mannen att han varit inne på fastigheten, men endast utanför verandan.

Falu tingsrätt anser att utredningen och uppgifterna från mannen samt målsägandena gör att det står klart att mannen gjort sig skyldig till två fall av olaga hot och ett fall av hemfridsbrott.

Han döms även för ett fall av grov olovlig körning, ett brott som begicks på en annan plats i Ludvika kommun den 12 oktober 2017 då mannen körde bil trots att han saknade körkort. Mannen har erkänt det brottet.

Falu tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom och till att betala 50 dagsböter à 150 kronor, sammanlagt 7 500 kronor. Dessutom ska han betala 15 000 kronor vardera i skadestånd till de båda målsägandena, 800 kronor till Brottsofferfonden, samt stå för 5 000 kronor av kostnaderna för sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons