Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill sluta på Posten frivilligt

/

Det verkar inte längre vara någon risk för att brevbärare i Ludvika blir uppsagda.
– Inte som det ser ut just nu, säger distriktschefen Katarina Sörman.

Annons

Brevbäraren Björn-Åke Ygemar, facklig företrädare för Sekofacket vid Posten i Ludvika, ger samma bild.

– Det låter som att det är så pass många som är intresserade av frivilliga lösningar så vi klarar oss från uppsägningar den här gången.

Det var den 17 november som NLT berättade att Posten vill banta styrkan i Ludvika med fem - sex personer.

Katarina Sörman betonade att varsel om uppsägningar skulle undvikas så långt möjligt. I första hand skulle man titta på frivilliga lösningar.

Framför allt lär det bli fråga om förtida pensioneringar.

– Som jag har förstått det så är det minst två man som vill gå i pension nästa år. Pensionsåldern för oss är normalt 65 år men för dem som var anställda redan i början av 90-talet när statliga Postverket blev bolag gäller övergångsregler. De som berörs av dessa regler kan gå i pension vid 60, upplyser Björn-Åke Ygemar.

Även om ingen blir uppsagd så förefaller det som att en anställd i Ludvika kanske drabbas hårdare än andra. Personen riskerar att bli omplacerad till Borlänge.

Vid Posten i Ludvika arbetar i dag 30-talet brevbärare. Enligt Ygemar har ledningen lagt fram flera skäl till varför styrkan måste minskas.

Bland annat pekar man på att antalet brevförsändelser hela tiden minskar och omorganisationer när det gäller utdelning av företagspaket och minskad bemanning och minskade öppettider vid företagscenter.

– Jag befarar att det kan komma fler sparpaket framöver om volymerna fortsätter att minska, säger Björn Åke Ygemar.

Mer läsning

Annons