Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyheter i ABF:s vårprogram

/

Vårens studieprogram hos ABF Dala Finnmark i Ludvika och Smedjebacken innehåller en rad nyheter.
Exempelvis cirkeln "Seniorrock" för den som drömmer om att spela i ett band och så finns det möjlighet att lära sig att sticka raggsockor.

Annons

För den som vill förbättra sina grundläggande datorkunskaper görs en fortsatt satsning med bland annat den populära studiecirkeln "Data för skräckslagna". Men också fördjupningscirklar i bland annat programmen Excel och Photoshop. Nya cirklar inom IT och sociala medier är "Skriv snyggt, rätt och lätt med Word", och "Powerpoint".

"English för beginners" och "Arabiska för svenskar" är nyheter inom det språkliga området och vad gäller konst och hantverk finns fem nya cirklar: "Handgjorda smycken", Raggsocksstickning", "Sy om gamla kläder", "Skapa med naturen" och "Textiltryck".

För den som är intresserad av musik, teater och dans finns ett stort utbud med nyheter som "Frigörande dans" och "Seniorrock", som vänder sig till lite äldre män och kvinnor som kanske har haft och fortfarande har drömmar om att spela rockmusik tillsammans med andra.

Den som funderar på att starta eget kan få kunskaper om det via en ny cirkel liksom den som vill ta jägarexamen. En cirkel om vegetarisk matlagningen arrangeras också.

Dessutom erbjuder ABF i samverkan med Ludvika Jazzklubb och Ludvika Teaterförening musik- och teaterupplevelser under hela året. ABF samverkar också med Bild och Form i Ludvika och bion i Smedjebacken.

ABF firar i 100-årsjubileum i år och med anledning av det erbjuder man alla som vill, gratis läsecirklar i både Ludvika och Smedjebacken. Mer information om detta finns på www.dalafinnmark.abf.se eller på telefon 0240-180 60.

Även Studieförbundet Vuxenskolan (SV) har presenterat vårprogrammet och en nyhet är att man i vår har fler lokaler för sin verksamhet. Som Grengehuset i Grangärde där två cirklar kommer att genomföras, "Historiska kartor" och "Stickning". Vidare Räfsan, hantverkshuset på Notgården, där det går att bland annat lära sig nåltovning, tvåhandsstickning och japansk flätteknik.

I höstas startade SV även verksamhet i Grängesberg och det slog väl ut. Därför fortsätter man i vår med bland mycket annat, streetdance, damsalsa, reggaeton och jägarskola. Två cirklar, "Jägarskolan" och "Blomsterbindning", kommer att genomföras i Capellet i Söderbärke.

Och vad gäller streetdance (Ludvika och Grängesberg) är ambitionen att få i gång i gång en grupp med enbart killar.

Förutom alla cirklar arrangerar SV ett antal föreläsningar under våren.

För mer information www.sv.se/dalarna eller 0240-138 90.

Mer läsning

Annons