Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många idéer för Carla gränd

/

Vad ska "Carla gränd" mellan Swedbank och Stadshotellet användas till?

Annons

Niklas Andersson går i väntans tider – och har många idéer.

– Det är 250 kvadratmeter som kan passa för affärer, kontor eller restaurang. Jag har fått förfrågningar från sådana intressenter men inte gått vidare med någon.

Andersson, som äger fastighetsföretaget Farstukvisten, vill vänta tills han kan visa upp en komplett och färdigbyggd yta.

Komplett i det avseendet att skalet i form av ett tjusigt glastak har satts på plats över gränden och med glasgavel mot gågatan. Glastaksidén har mottagits synnerligen positivt av stadsarkitekten och nu väntar Niklas Andersson bara på att grejerna ska levereras.

När NLT talade med honom den 29 oktober hade han förhoppningar om att det hela skulle stå klart till årsskiftet.

– Så blir det tyvärr inte. Det är väldigt lång leveranstid på glastaket och som det ser ut är det inte på plats förrän vecka 10 nästa år (andra veckan i mars). Blir det sedan en restaurangägare som hyr där lär det dröja till sommaren innan stället kan öppna. Blir det något annat går det snabbare.

– En restaurang vore det dyraste alternativet för mitt företag, eftersom det kräver mycket på byggsidan. Men det vore kul för stans skull, säger Niklas Andersson.

Mer läsning

Annons