Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besök på biblioteket i sommar

/
  • Sommarens ostadiga väder bidrar till att fler besöker biblioteket i Ludvika. Samtidigt är det fler som går över till att lyssna på böcker och det märks på Smedjebackens bibliotek. Här lånar Emma Gustavsson en ljudbok av Marie Ohlsson. Foto: Thomas Isaksson

Annons

Hon tror att det uteslutande beror på det lömska vädret.

- Vädret är ju a och o för oss sommartid. Antalet besökare brukar alltid sjunka på sommaren och det är därför vi har reducerade öppettider. Men de tider vi har haft öppet i sommar har det varit full rulle här, berättar Helene Lis.

Biblioteket har varit öppet mellan klockan 12 och 19 varje vardag, utom på fredagar då det stängt en timme tidigare. Under sommareftermiddagarna är det många som har sökt skydd från regnet bakom en bra bok eller vid datorn på biblioteket.

- Besökarna sitter vid datorerna, läser, träffas och tar med sig barnen och läser saga när de inte direkt har någonstans att ta vägen, berättar Helene Lis.

Dessutom är det många som har lånat film i sommar och intresset för att låna cd-böcker ökar hela tiden. Men om man jämför med föregående somrar har det inte varit fler lån på Ludvika bibliotek i sommar. Utlåningen håller sig på en jämn nivå. Trots det kan man ändå säga att det har lånats ut mer i sommar.

- Vi hade jättemycket utlån redan förra året. Annars brukar ju alltid utlåningen sjunka på sommaren så det är väl en ökning i sig, konstaterar bibliotekschefen.

Mer läsning

Annons