Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Carlsson sjöng ut julen

/
  • Att uppträdandet i Ulrika kyrka var det 26:e under den här vändan med turnén Änglarnas tid märktes inte alls. Magnus Carlsson framförde låtarna med både värme, glädje och energi.
  • Inte fullsatt, men arrangören lär ändå ha varit nöjd med publiktillströmningen. Med start på måndag skruvas samtliga bänkar loss och bärs ut.

Tidigare år har Grangärde kyrka fått besök av den rikskände sångaren Magnus Carlsson och hans julkonsert Änglarnas tid.
På torsdagskvällen tog han plats i altargången i Ulrika kyrka för att sjunga ut julen. Konserten var också den sista i kyrkan innan den på måndag stängs fram till påsk.

Annons

Utsålt och 350 besökare menade arrangören.

Riktigt så många – ett par bänkrader gapade tomma – hade inte tagit sig till Ulrika kyrka kvällen innan trettondagen, men nog var konserten en välbesökt sådan.

Det här är fjärde året som Magnus Carlsson, känd från dansbandet Barbados och popgruppen Alcazar, reser land och rike runt med julkonserten Änglarnas tid.

Turnéstoppet i Ludvika var det näst sista, av totalt 27, innan de stämningsfulla jullåtarna får vila till nästa jul.

– Det är bara 350 dagar kvar dit, skojade Magnus Carlsson efter att ha inlett konserten med låten När vi närmar oss jul.

– Vi får se det som att vi sjunger ut julen i stället, fortsatte han efter att helt riktigt ha konstaterat att både jul och nyår faktiskt redan har passerat.

Med under konserten, liksom under Magnus Carlssons tidigare framträdanden i Grangärde kyrka, var även ett antal lokala körer.

Den här gången var det ungdomskören, Ulrikakören och Chorum Canticum som under ledning av Martin Dieden kompade ett antal låtar – och även bjöd på ett par egna nummer.

– Det är naturligtvis jätteroligt, utbrast den fokuserade körledaren.

Majoriteten av låtarna under den dryga en och en halv timme långa konserten var stämningsfulla julmelodier, som Magnus Carlsson framförde med både värme och glädje.

Stundtals försökte han även öka tempot, bland annat med Brenda Lees 50-talsdänga Rockin' around the christmas tree.

På söndag klockan 11 ringer kyrkklockorna i Ulrika kyrka in till gudstjänst för sista gången innan påsk.

Med start nästa vecka inleds nämligen den avslutande etappen av Ludvika församlings fjärrvärmeprojekt, där ett nytt värmesystem med ledningar för varmt vatten ska läggas in.

Under tiden hålls gudstjänsterna i Församlingsgården.

Mer läsning

Annons