Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad sommar med barnprogram

/

Annons

Sedan mitten av juni har elva evenemang av olika slag hållits vid Hammarbacken. Gemensamt för dem alla är att de riktar sig till barnen, även om det förstås är en del föräldrar med i publiken också.

I går hölls det sista evenemanget för den här sommaren. Då framförde Ludvika Arbetareteater barnpjäsen "Fettgurkmaskinen". Ett 40-tal åskådare var det som bänkade sig framför tiotalet skådespelare.

Pjäsen handlar om en rik men ändå girig prinsessa, något som blir tydligt i den inledande "Prinsessången". Där sjöng hon om hur skönt det är att vara prinsessa och att den som står i vägen minsann får sig en knuff.

- Pjäsen handlar om hur prinsessan vill roffa åt sig grannlandet Smörlands fettgurkor, säger Björn Svensson, en ung veteran i Ludvika Arbetareteater.

Föreställningen gick på uppåt 45 minuter och klarade sig med bara några sekunders marginal från regnet i går.

Arrangerade gjorde kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med ABF. Gigi Karlestedt vid kultur- och fritids ser tillbaka på sommarens program med något segervisst i rösten.

- Jag har inte varit med varje gång, men det jag hört från de två sommarjobbande tjejerna där så har det varit förskräckligt mycket folk i år, säger Gigi Karlestedt.

Minst intresse var det för de två nya programpunkterna för i år, som dessutom hölls på söndagar under Dan Andersson-veckan.

- Det är nog säkert för att det var nytt som det var så. Vilket var synd för Annacari Jadling-Ohlsson, som är en otrolig berättare, säger Gigi Karlestedt.

Kulturvårdaren lämnar också en garanti för att Hammarbackens barnprogram återkommer även nästa sommar.

Mer läsning

Annons