Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad Beachfestival trots blåsväder

/
  • Lyckad start. – Det är svårt att spela i blåsten, men vi lyckades vinna de två första seten, berättade Linda Gunnarsson, Anette Bogland Etell och Madeleine Elenius från Löa i Örebro län.  Foto: Karin Rickardsson
  • Spelglädje. Trots snålblåsten från sjön genomfördes bollspelet med stor lust och energi när lagen kämpade om seger och ära.  Foto: Karin Rickardsson
  • Lag i lä. Crillas lag med Janne Norman, Ludvika, Christer Davidsson, Filipstad, Henrik Bengtsson, Torsby och hemmaspelarna Fredrik Jansson och David Andersson kopplade av i öltältet när tidningen besökte festivalen. Där satt de i lä från den pinande vinden från sjön.  Foto: Karin Rickardsson
  • Bollmaraton. Lördagens program dominerades av en nio timmar lång beachvolleybollturnering där ett 100-tal spelare var med och kämpade.  Foto: Karin Rickardsson

Annons

Festivalen inleddes redan på fredagskvällen då cirka 180 personer hade betalat in sig när det var dags för bland annat en U2-show med coverbandet Exposet från Borås.

Lördagens program dominerades av den stora volleybollturneringen. Ett 100-tal spelare fördelade på 18 lag kämpade om äran i såväl dam- som herr- och mixedklass. De flesta var av kategorin hemmafolk men på plats fanns också tillresta spelare som trivdes i gemenskapen på Grängesbergs egen playa.

- Det blev väldigt lyckat och jag vill passa på att uttrycka min tacksamhet till de sponsorer som ställer upp. De ska alla ha ett jättetack liksom alla frivilliga som kom redan i torsdagsmorse för att vara med och bygga upp, säger Andersson som nu kan konstatera att hans festival har etablerat sig bra.

- Absolut! Beach har blivit ett namn och folk frågar redan på våren efter den här festivalen och den verkar vara mycket uppskattad av de som kommer. Jag har redan en del nya idéer inför nästa år.

- Tyvärr händer det ju inte så mycket här i Grängesberg och då är det kul att man har lyckats få igång något, säger festivalarrangören ödmjukt men med stor framtidstro.

Efter nio timmars bollspel fortsatte lördagskvällen med Vansbrobandet Keen Hue i aktion på scenen. Till de medverkande hörde även duon Aircondition som framträdde i öltältet. En stor begivenhet under festivalen var även ett "karaoketält med rättigheter".

För lördagens discodans svarade Cleopatra med discjockeyn Magnus Persson från Grängesberg.

Mer läsning

Annons