Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikafemmor bäst i länet

/
  • Ludvikalaget visste att tre fjärdedelar av jordens yta består av vatten. Medan Falulaget svarade fel. Foto: Mikael Hellsten
  • Fredrik Helders, Sven Borres och Freja Lifmark från Östra skolan i Falun förlorade länsfinalen med en ynka poäng. i går kväll. Men de fick en check på 2 000 kronor sammanlagt att trösta sig med. Foto: Mikael Hellsten
  • Glada segrare. Linnea Lindén, Johan Winter och Emil Segerbäck från Knutsboskolan i Ludvika, får möta lag från Jämtland och Gävleborg i regionsfinalen. De fick dessutom ta emot en check på 3 000 kronor för vinsten i gårdagens länsfinal. Foto: Mikael Hellsten

Annons

Länsfinalen i Borlänge i går var spännande från första till sista minut.

Inför snabbfrågorna låg Knutsbo under med ett poäng. Men efter att ha svarat rätt på vad för slags svamp som används vid bullbak, så var ställningen plötsligt 11-11.

Och det fortsatte att vara superjämnt genom samtliga tio snabbfrågor, men inför sista tävlingsmomentet Stegen ledde Östra skolan med en poäng.

Sedan blev det om möjligt ännu mer spännande.

Båda lagen svarade rätt på en fråga i Stegen, men Östra skolan hade valt en lägre svårighetsgrad och fick fyra poäng för sitt rätta svar, medan Knutsboskolan hade valt svårighetsgraden fem och fick alltså fem poäng.

Så ställningen var nu 19-19.

Det hela fick helt enkelt avgöras med utslagsfrågor. Men det behövdes bara en enda.

Ludvikalaget visste att tre fjärdedelar av jordens yta består av vatten. Medan Falulaget svarade fel.

Totalt jubel bröt ut bland stora delar av publiken när det stod klart att Knutsboskolan gått vidare till regionsfinalen, som hålls nu på torsdag.

Då får Linnea Lindén, Johan Winter och Emil Segerbäck möta lag från Jämtland och Gävleborg. De fick dessutom ta emot en check på 3 000 kronor.

Men Östra skolan gick inte lottlösa de heller, en check med 2 000 kronor fick de ta med hem till Falun som plåster på såren.

Mer läsning

Annons