Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppet där alla är etta

/
  • Kö för medalj. Vid Stallbackens variant är det Bussigheten som står i centrum. Alla har startnummer 1 och får medalj vid målgången.

Annons

I går var det enbart kallvalla som gällde i eventuell vallabod vid gamla Västra skolan. Det var en sån där dag då man bara väntade på att utomhustermometern skulle knacka på fönstret och be att få komma in och värma sig.

Sånt bekommer inte blivande storrännare av den sort som de 60 eleverna vid förskolan ovanför Cassels. Tävlingsledningen, som var mera ömhudad sort, valde dock att skapa en någon kortare väg mellan Sälen och Mora än vanligt, men en kontroll med blåbärssoppa hade man i alla fall lämnat plats för.

Uppskattat och lättdrucket. Särskilt när det vankades medalj vid målgången.

Inte heller fanns det där förhatliga repet med i bilden, det där som dras mitt för näsan på dom som är med i ”riktiga” Vasaloppet men är en smula senfärdiga på sin väg söderut.

På det hela taget är stallbacksvarainten mera sympatisk är förlagan. Ta bara en sån sak som att alla åker banan med startnummer 1.

Det här är alltså vasaloppet där alla blir nummer 1.

Jäkt ligger inte för de här vasalöparna, som bara blir fler och fler:

- Titta bara vad många som åker. Tidigare har det varit många som nöjt sig med att gå runt spåret, säger Annika Fredriksson som upplevt år då eleverna inte haft varken skidor eller underlag att begagna dessa. Hon kan också konstatera på plussidan att antalet åskådare också blivit flera.

Med sin sympatiska tävlingsfilosofi lär loppet vid Stallbacken bli en långlivad tradition.

Mer läsning

Annons