Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löneskillnaderna ska bli större

Annons

Medianlönen i kommunen (lönen för den person som ligger mitterst i lönespannet) var förra året 18 500 kronor. Kvinnornas medianlön var 99,32 procent av denna (18 375 kronor) och männens 106,49 procent (19 700 kronor).

Trots denna skillnad på 1 325 kronor, anses lönesättningen i kommunen vara jämställd.

- Vi har haft en lönekartläggning där vi tittade på alla yrken i kommunen. Vi hade samråd med facken och konstaterade tillsammans att det inte är några löneskillnader beroende på kön, säger Håkan Andersson.

Skillnaden mellan könen beror alltså på andra faktorer. Vilka de är kan Håkan Andersson inte svara på, eller varför skillnaden bland exempelvis 4-9-lärarna är så stor. 59 kvinnor har medianlönen 22 513 kronor, medan 24 män har medianlönen 24 068 kronor.

- Jag säger inte att män är bättre, men vissa män har högre lön helt enkelt. Lärarfacken kunde ha sagt att lönerna ligger fel, men det har de inte. Alltså måste det bero på faktorer som vi inte rår över.

Enligt Lärarförbundets ordförande Christina Samdahl, beror löneskillnaderna helt enkelt på att männen inom skolan är äldre.

- Det ligger ju kvar från innan vi fick individuell lönesättning, när man hade de gamla tarifferna och lönen höjdes i steg. Jag kan inte se att männen tjänar mer.

En annan slutsats man inom kommunen dragit är att lönespridningen är för liten bland de anställda. Det härstammar enligt Andersson från den tiden då kommunen inte hade individuell lönesättning. Först 2000 hade alla kommunens yrkesgrupper sådan.

- Det är en ganska stor omställning. Nu är vi för fega som arbetsgivare. Spridningen ska vara större. Om någon person är väldigt duktig, kan den inte bromsas med hänvisning till att lönespridningen då skulle bli för stor.

115 arbetsledare kommer i höst att få utbildning i att sätta löner och framför allt i att motivera varför man sätter en viss lön.

- Jag tror att det är skillnad beroende på var i ålder man befinner sig. Nyutexaminerade har lärt sig att prata för sig själva. Äldre kanske inte har riktigt samma grundsystem.

Kommunens lönestatistik för 2006 är indelad i 112 yrkesgrupper. Skillnader mellan könen finns även inom dessa grupper.

Kvinnorna har högre medianlön än männen i 21 grupper, bland annat arbetsterapeut, barnskötare, vårdbiträde, personlig assistent, elevassistent, miljö- och hälsoskyddsinspektör och lärare inom bild, musik och idrott.

Männen har högre medianlön än kvinnorna i 28 grupper, bland annat sjuksköterskor, bibliotekarier, grundskollärare (både 1-7 och 4-9), mätingenjörer och bad- och idrottshallsarbetare.

I 63 grupper finns bara anställda av ett kön.

I hela kommunen var kvinnornas medianlön 99,32 procent av den totala medianlönen. Männens medianlön var 106,49 procent.

Mer läsning

Annons