Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leah - Årets Saxdals-Bäbis

/
  • Årets bäbis. Nästa raka vägen från Göteborg kommer de, Christian och Annika Johannesson. Den 1 april flyttade de in i villan i Saxdalen. Och den 14 juni utnämndes deras fyra veckor gamla dotter Leah till Årets Saxdals-Bäbis.

Annons

Och allra svårast är det om man är nyinflyttad i byn, långt efter Saxdalens dag då datumet presenterades. Så blev fallet för Christian och Annika Johannesson som valde bort Göteborg och hittade sin drömkåk på Malmslagarvägen i Saxdalen.

Den 1 april i år flyttade de in, och för fyra veckor sedan föddes lilla Leah.

- Vi hade inte en aning om det här med Årets Saxdalsbäbis, säger Christian med ett brett leende när lokalpressen tågar in i villan.

Byalagets ordförande respektive vice ordförande, Evy Andersson och Åke Lundeberg, är redan på plats. Ur deras perspektiv är arrangemanget ett sätt att uppmärksamma, och uppmuntra, småbarnsfamiljerna i Saxdalen.

Nu är det väl ingen som på allvar tror att titeln "Årets Saxdals-Bäbis" är patentlösningen för att trygga återväxten i byn och en gång för alla skingra orosmolnen över exempelvis Saxdalsskolan.

- Men första året vi hade den här utmärkelsen föddes det 15 barn, och sedan har vi legat på ett snitt kring åtta till tio nyfödda per år, påpekar Evy.

För Annika och Christian blev det i alla fall en glad överraskning att plötsligt hamna i fokus. Det var dessutom nära att byalaget missat dem. Evy Andersson berättar att det fanns en annan Saxdalsfamilj som låg närmast till.

- Men sedan noterade jag att det fanns en familj som vi inte kände till och som fått barn den 18 maj.

Lilla Leah verkar inte bry sig det minsta om uppståndelsen. Hon vilar tryggt i mammas famn och smaskar ljudligt på sina fingrar. Att hon faktiskt kan titulera som 2007-års bäbis i Saxdalen får hon ta ställning till senare.

Det stiliga diplomet håller pappa i. Och på bordet står en bukett blommor i en vas invid presenten som kommer att värma gott senare i år, ett ulligt skinn att ha i barnvagnen eller pulkan.

- Det blir mera presenter till er när ni presenteras på Saxdalens dag den 18 augusti, utlovar Evy Andersson.

Mer läsning

Annons