Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen utreder de ungas servicebehov

– Fredriksberg är väldigt intressant för oss. Det ligger avskilt och jag tror att det är många där som pendlar till Ludvika, säger Camilla Sahlander på länsstyrelsen.
Under större delen av året kommer projektet Åtta bygder att utreda ungdomars önskemål om och behov av service i bland annat Fredriksberg.

Annons

Urvalet av de åtta bygderna i Dalarna har utgått från vissa kriterier. Framför allt ska det vara en ort med färre än 3 000 invånare och den får heller inte ligga för nära en ort med mer än 3 000 invånare.

Redan under denna vecka planerar man att hålla vad man kallar förintervjuer i Fredriksberg.

– Vi ska träffa både ungdomar och servicegivare. Servicegivare kan vara en mack, lanthandel, hembygdsförening, idrottsförening, eller ett café. Säger man ordet service, betyder det olika för olika personer. Vi vill ta reda på vad det betyder för ungdomar, vilka tankar och idéer de har och om det är något de vill utveckla där de bor, säger Camilla Sahlander.

När intervjuerna är gjorda, ska de samlas i en rapport. Längre fram kommer man att hålla ett stormöte i Fredriksberg, där man bjuder in såväl ungdomar och servicegivare, som andra som är intresserade. Något datum för detta är dock inte satt än, inte heller för resten av projektet. Slutdatum är dock den sista oktober i år.

Arbetet genomförs inom ramen för Dalarnas regionala serviceprogram där målet är att ge bättre förutsättningar för människor att bo, leva och verka i länet.

Mer läsning

Annons