Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget förlänger med läkarbolag

Landstinget har förlängt avtalen med de bolag som servar vårdcentralerna med läkare.

Annons

Börje Eriksson är vd för Skandinavisk Hälsovård AB och Svensk Närsjukvård AB, som är de bolag som Landstinget Dalarna har de mest omfattande avtalen med.

– Våra läkare jobbar på vårdcentraler i stora delar av Dalarna. Bland annat i Avesta, Borlänge, Säter, Falun, Smedjebacken, Grängesberg och Grangärde.

– Landstinget har haft möjlighet att förlänga avtalen med ett plus ett år och det har man nu gjort. Avtalen gäller till den 31 maj 2013, konstaterar Börje Eriksson.

Nya avtalen gäller för samtliga vårdcentraler i Dalarna där de här bolagen har läkare. Dock med ett undantag; Norra vårdcentralen i Ludvika.

– För den vårdcentralen har vi ett specialavtal där det ställs höga krav när det gäller kontinuiteten, uppger Eriksson.

På Norra, som är helt beroende av "stafettläkare" finns 3,8 läkartjänster och kravet är att så få läkare som möjligt bemannar dessa tjänster. Därmed ökar möjligheterna att patienter som ofta måste besöka vårdcentralen får träffa samma läkare.

– Tre av läkarna som jobbar här är återkommande så kontinuiteten på läkarsidan är bra. Det speglas också i att klagomålen från patienterna har minskat, sade vårdcentralschefen Anette Gerlström till NLT den 30 september.

Avtalet för Norra vårdcentralen, som senast förlängdes med ett år, gäller fram till hösten 2012. Landstinget får betala 39 144 kronor per vecka för varje läkare som tjänstgör på Norra.

Mer läsning

Annons