Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartett döms för narkotikabrott – fraktade två kilo narkotika från södra Sverige

Två yngre män åkte till södra Sverige och hämtade en bil som det fanns 1 986 gram cannabis i. Sedan körde männen bilen upp till Ludvika kommun där de stoppades och greps.
Nu döms de båda männen, samt en tredje man och en kvinna, för narkotikabrott.
En av de dömda erkänner brott, de övriga förnekar brott.

Annons

Två män tog tåget till södra Sverige där de hämtade upp en bil, som innehöll nästan två kilo cannabis. Sedan körde duon bilen upp till Ludvika kommun där de stoppades av polisen och greps. Nu döms männen, samt ytterligare en man och kvinna, för narkotikabrott. OBS: Bilden föreställer ett annat paket med cannabis. Foto: Erlend Aas/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fly kylan och ta en fika: Här är kaféerna i Dalarna som är med i White Guide

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Brottet i fråga begicks i augusti 2015. Den nu dömda kvartetten består av en man och en kvinna i 35-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Tre av de fyra inblandade personerna är bosatta i Ludvika kommun. De åtalades i december.

De båda yngre männen åkte tåg till södra Sverige där de hämtade en personbil. I bilen fanns ett paket med nästan två kilo cannabis. Mängden uppgick till 1 986 gram.

Männen körde sedan bilen norrut. När de kom till Ludvika kommun så stoppades bilen och männen greps. Den äldre mannen, samt kvinnan, binds till brottet genom bilen i fråga samt telefonkontakter med de båda männen i samband med deras resa som slutade med gripandet i Ludvika kommun.

En av de yngre männen erkänner brott medan de övriga tre inblandade förnekar brott. Falu tingsrätt anser dock att bevisningen talar för att samtliga fyra ska dömas för inblandning i narkotikabrottet.

Mannen i 25-årsåldern döms till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst för narkotikabrott.

Kvinnan döms till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst för narkotikabrott.

Mannen i 20-årsåldern döms till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst för narkotikabrott, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen i 35-årsåldern döms till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst för narkotikabrott.

Falu tingsrätt skriver i domen att om fängelse i stället hade valts som påföljd så hade samtliga fyra personer dömts till fyra månaders fängelse vardera. De fyra dömda personerna ska även betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons