Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunder förlorade strömmen i stormvindarna

Stormen Dagmars härjningar i Västerbergslagens ser ut att ha varit relativt lindriga även om strömmen försvann under perioder för många kunder i området.

Annons

– Det verkar ha varit värst i Smedjebacken-Söderbärke-området, säger Andreas Pettersson, vakthavande drifttekniker hos VB Elnät.

När tidningen når honom vid 11-tiden är ett okänt antal abonnenter i Gräsbergsområdet fortfarande utan ström.

– Det är en högspänningsledning som det ramlat träd över. Vi har haft fem såna störningar och där har vi lyckats åtgärda alla utom en. Dessutom är det ett antal lågspänningsavbrott, där träd fallit över ledningar från närmaste transformatorstation in till kunden, förklarar Pettersson.

Själv hade han varit i gång och jobbat sedan 23.30 på juldagens kväll tillsammans med två kollegor. Han hoppades att samtliga fel ska vara åtgärdade under dagen.

Hos polisen har man inte fått in några uppgifter om nedfallna träd som stört trafiken i Ludvika-Smedjebacken-området i någon större omfattning.

– När jag började på stationen i morse kollade jag med patrullen som jobbat i natt och de har haft det lugnt, berättar Leif Andersson, stationsbefäl i Ludvika.

Rapporter har dock nått tidningen om nedfallna träd i Sörbo, mellan Vad och Söderbärke, mellan Sörvik och Kalkbrottet och i Moga, Smedjebacken.

Mer läsning

Annons