Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögartrion kör restaurang Piren

/
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Foto: Peter Ohlsson
  • Nytt jätteprojekt. Roger Rittola, Filip och pappa och mamma Janne och Maria Fagerhiem lyckades få sommarkrogen på gågatan att bli ett lyckokast och nu ger de sig på nästa utmaning, att göra Kurt Kristensens hamnrestaurang Piren till den bästa restaurangen i Ludvika.Nytt jätteprojekt. Roger Rittola, Filip och pappa och mamma Janne och Maria Fagerhiem lyckades få sommarkrogen på gågatan att bli ett lyckokast och nu ger de sig på nästa utmaning, att göra Kurt Kristensens hamnrestaurang Piren till den bästa restaurangen i Ludvika.Foto: Peter Ohlsson

Annons

- Kurt vill öppna den 28 maj så då kör vi på det, säger Janne Fagerheim som tillsammans med hustrun Maria, Åsa och Lennart Hellberg samt Roger Rittola ska driva á la carterestaurangen.

Kurt Kristensen säger:

- Nu faller allt på plats, det kommer att bli en exklusiv restaurang och det var det jag ville ha.

Han beställer redan nu sin premiärmeny som består av champagne och till förrätt en toast skagen.

- Jag gillar fläskfile, kanske det skulle sitta bra med en helstekt tillsammans med bakad potatis och riktig bearnaisesås. Jag funderar på om det ska vara rödvin men kommer nog att beställa en Spendrups Old Gold till huvudrätten. Glass eller kanske ännu bättre vore jordgubbar med ett glas Sandeman's Invalid Port till efterrätten, säger Kristensen som beställt sommarsol till solnedgången över Väsman på öppningsaftonen.

NLT delger Roger Rittola önskemålet och Rittola skrattar gott och säger att vi i våra trakter bor i potatisgratängbältet där fläskfile ofta står på bordet.

- Ärligt talat, jag har bara haft natten på mig att fundera på menyn. Vi träffade banken sent på måndagseftermiddagen och har inte hunnit börja fundera på detaljer. Men vi ska bygga upp en á la carterestaurang.

Vem blir er kock?

- Det vet vi inte heller.

Blir det dagens?

- Vi tittar på det, men har inte kommit så långt i tankearbetet, säger Rittola.

Öppet året runt?

- Det siktar vi på, vi får anpassa öppettiderna till säsongen. 11.00 till 24.00 sommartid passar bra, säger Janne Fagerheim.

Ni har också sommarkrogen på gågatan, vad händer med den?

- Den kommer att vara kvar, det har koncept med grillmeny och trubadur. Den når andra grupper, säger Fagerheim.

Blir Piren en konkurrent till Tant Selmas?

- Selma är en pub med en enklare pubmeny, det här är något annat, säger Roger Rittola.

Källarbaren?

- Den blir kvar och kommer att leva sitt liv. I den här nya restaurangen kan vi kanske börja göra nya saker som att ta emot bröllop och större fester, säger Fagerheim.

Ni äger också fastigheten där restaurang Trädgården finns i som ni kan börja köra 2009?

- Det hade vi i planerna, men då fanns inte Piren med, säger Fagerheim.

- Piren har ställt allt upp och ned. Allt är lite nytt, återkom med frågan, säger Roger Rittola.

Hur många får jobb i Piren?

- Vi har ju redan en massa anställda, konstaterar Fagerheim och Rittola lägger till:

- En sådan här verksamhet motsvarar fyra till sju årsanställda.

Vad händer härnäst?

- Nu har vi massor med tillstånd som måste till hos vård och omsorg, miljö- och bygg samt räddningsnämnden. Vi har massor att göra, att vi är överens med Kurt är en bra början, men en bra början, säger JanneJanne Fagerheim.

- Vi ska nu investera i kök och inredning. Plaststolar blir det inte tal om. Men hur vi ska inreda måste vi ta tag i, säger Roger Rittola

Vad är viktigast med Piren?

- Jag ser det här som Piren som nytt för Ludvika och inledningen på att göra mycket av Väsmans strand, Det här öppnar nya möjligheter, säger Janne Fagerheim.

Mer läsning

Annons