Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativt projektarbete blev succé

/
  • Konstvänner. Ida och Mats Kols avnjuter den känsloladdade konsten i Sörviksskolans ”konsthall”. På bilden även Annie Andersson tillsammans med pappa Lars-Gunnar Jansson.

Annons

- Det gick över förväntan. Vi fick nästan alla tavlorna sålda, och vi fick in närmare 4 000 kronor.

Det berättar Karin Svensson som tillsammans med Caroline Fällman iscensatte projektarbetet som i all enkelhet gick ut på att med Sörviksbarnens hjälp arrangera en vernissage.

Men det har förstås krävts en hel del arbete inför det Öppet hus som hölls i onsdags kväll. För knappa två veckor sedan var projektet fortfarande inne i den kreativa fasen.

Då befann sig Karin och Caroline på skolan i Sörvik och assisterade skolbarnen med tillverkningen av ramar till alla tavlor som de målat.

Slutresultatet blev färgstarkt. Den lilla gymnastiksalen förvandlades till en konsthall. Väggarna var fyllda av konst.

Allt var dessutom komponerat utifrån de tre känslor som projektledarna delade ut inför det kollektiva skapandet: kärlek, glädje och sorg.

På plats i "konsthallen" fanns även Sanna Borgström och Erika Hagström, de två gymnasietjejerna som förra våren visade vägen för den här formen av hjälpande projektarbete.

De kontaktade olika företag och arrangerade konserter i kyrkan. Men syftet var densamma, och tusenlapparna strömmade in. Fram till dags dato har de besökt barnhemmen i Lettland flera gånger, och i maj är det dags igen.

Tacksamt noterar Sanna och Erika att Karin och Caroline hakade på med sitt projektarbete. Förutsättningarna har därmed skapats för att hjälpverksamheten kommer att öka för varje ny årskull gymnasieelever.

Det betyder också att de insamlade pengarna garanterat når barnhemsbarnen.

Tilläggas kan att onsdagskvällen i Sörvik inte enbart erbjöd konst, utan även underhållning. Sörviksskolans egen - och förmodligen världens största - ukeleleorkester bjöd på en konsert.

Mer läsning

Annons