Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttjuvar fast med 20 kilo oxfilé

Annons

Det var vid 16.40-tiden som polisen larmades till Konsum på Ludvika Gård. Då hade personalen och en kund lagt märke till att två av männen hade stoppat på sig varor. Kunden, som försökte hålla ett öga på de skumma "kunderna", blev enligt uppgift hotad av en tredje som vid tillfället stod i kassakön.

Ett biträde, som försökte stoppa männen, knuffades och ramlade och skadade knän och armbågar när hon försökte springa efter de flyende tjuvarna. En av de tre greps på ett tidigt stadium medan de två andra försvann iväg.

En civil polisbil kallades till platsen och tillsammans med affärsbiträdet inleddes yttre spaning.

Något senare upptäcktes de andra två männen på Lyviksvägen bakom ABB. Då blev det klassisk tjuvjakt med fyra springande poliser bakom de flyende bovarna.

- Det blev ett tumultartat gripande och de var tvungna att sätta handfängsel på dem, säger inspektör Leif Andersson, befäl på Ludvika polisstation.

Snart lokaliserades också männens bil i vilken polisen anträffade hela 20 kilo oxfilé. Merparten av köttet, cirka 17 kilo, visade sig vara stulet från Konsum i Grängesberg.

- För de två rubricerar vi det som rån eftersom de satte sig till motvärn när man försökte återta stöldgodset. Den tredje är misstänkt för olaga hot mot kunden som följde efter, klargör inspektör Andersson.

På kvällen anlände poliser från länskrim tillsammans med tolkar för att inleda förhören med trion. Det var ännu vid 21.00-tiden oklart om de hade gjort några medgivanden.

Alla tre har anhållits av jourhavande åklagare.

Mer läsning

Annons