Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill se återstart av Blötbergsgruvan

/
  • Blötberget. Tore Hallberg, Lennart Granqvist, Mauritz Bropetters, Kenneth Joghansson och Maria Pettersson på väg till mötet på Näringsdepartementet som kan leda till en återstart av Blötbergets järnmalmsgruva.

Annons

- Vi berättade från kommunens sida om vårt stöd till gruvplanerna i Blötberget och varför inte till Grängesberg, säger Ludvikacenterns ordförande Mauritz Bropetters efter gruvuppvaktningen hos Anders Nyberg, politiskt sakkunnig på Maud Olofssons Näringsdepartement och Ann-Kristin Cederlund, gruvsakkunng tjänsteman på Näringsdepartementet.

Det var centerriksdagsman Kenneth Johansson som ordnat mötet där också kommunalrådet Maria Pettersson (s) deltog tillsammans med Lennart Granqvist, Tore Hallberg och Patrik Perelius från gruvprospekteringsföretaget Archelon.

Därmed har Lennart Granqvist och hans partners fått vägar in till departementet när de går vidare med sitt projekt att öppna gruvan i Blötberget.

- Departementsfolket lyssnade och gav goda råd. Att kommunen är positiv kommer att underlätta processen, säger Kenneth Johansson som berättar att det inte längre finns några statliga prospekteringspengar men väl forskningspengar hos Vinnova att söka.

- Det viktiga är att vi skapat kontaktvägarna in i departementet. Om vi från kommunens sida stöttar och ser optimistiskt på Blötbergets möjligheter så är jag optimist om en gruvstart, säger Mauritz Bropetters.

Mer läsning

Annons