Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hotas med vite på 8 miljoner kronor för dålig ventilation på skola

Arbetsmiljöverket hotar nu Ludvika kommun med ett vite på åtta miljoner kronor om man inte förbättrar arbetsmiljön på Lorensbergaskolan.

Annons

Enligt ett föreläggande från Arbetsmiljöverket måste ventilationen på Lorensbergaskolan vara åtgärdad innan den 30 september 2019, annars väntar ett vite på åtta miljoner kronor.

Det handlar om ventilationen i lokalerna för hus A och B i skolan, vilket är där årskurs 4-6 håller till. Enligt föreläggandet ska ventilationen i lokalerna förbättras så att det finns system för luftväxling och uppfångande av luftföroreningar och att luftkvaliteten blir tillfredsställande.

Ventilationen på Lorensbergaskolan ska vara åtgärdad senaste den 30 september 2019.

Föreläggandet kommer efter att ett skyddsombud larmat om att ventilationen var dålig i lokalerna. Både lärare och elever uppges tycka att luften är dålig, och de ska också ha blivit trötta och fått huvudvärk på grund av detta.

Vid Arbetsmiljöverkets inspektion av skolan har ventilationen i hus A och B underkänts, och Arbetsmiljöverket hotar därför kommunen med vite om man inte senast den sista september 2019 åtgärdar problemen.

Kommunen är sedan en tid medvetna om att ventilationen på skolan har brister. Arbetet med att sätta in en ny ventilation i skolan är i gång, någonting som kommer kosta kommunen 19 miljoner kronor. Arbetet med den nya ventilationen beräknas vara klart 2019.

Läs mer (Plus): "Inte roligt" – 19 nya miljoner till Lorensberga

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons