Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef trött på ludvikaföretagare

/
  • Orkar inte mer? Ludvikas kommunchef Kalle Gustafsson är trött på företagarnas otacksamhet. Foto: Gustav Mårtensson/Arkiv

Annons

80 företagare kom till kommunens frukostmöte och hälften kom för att protestera mot kommunchefen.

Besvikna företagare är arga på kommunchefen och tycker att han bör avgå när han inte ber Volvohandlaren om ursäkt.

- Det var ett välregisserat möte där det bara blev fem minuter kvar till diskussion. Vi är upprörda över hans utfall på Volvo efter vår namnlista för Rosén. Vi har ju inte tagit ställning mot Josefsson utan bara sagt vem vi ville ha, säger företagaren Johnas Jansson.

Kommunchefen förklarar att frukostmötets program varit spikat sedan länge men hade det framförts önskemål i tid om en längre diskussion så hade man tillmötesgått det.

- När det gäller Volvohandlaren har jag sagt att jag i och för sig kunnat be om ursäkt men i och med att de valde att gå ut i media så passerade de gränsen. Svaret är att jag inte ber om ursäkt.

Kalle Gustafsson säger att man är beredd att ha en längre diskussion om företagsklimatfrågan vid nästa frukostmöte om företagarna vill. Han kan också tänka sig ett extramöte om så önskas.

- Jag tror att tre fjärdedelar av dem som deltog på mötet är nöjda och jag tror att vi kan ha åtta extra möten med de övriga och de blir ändå inte nöjda. Det enda sätt att göra dem nöjda är att upphäva beslutet om ny näringslivschef.

Känner du dig jagad?

- Ja, och där inkluderar jag tidningen. Ta restaurangen där jag gav ett råd om utskänkningstillståndet och får kritik. Jag har säkert räddat den 10 gånger men får bara skit. Det känns otacksamt.

Mer läsning

Annons