Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal julklapp för 122 000

Lagom till jul får alla hushåll i kommunen samt fritidshusägare Ludvika kommuns almanacka.
– I år kostade det cirka 90 000 kronor att ta fram almanackan. Till det kommer kostnader för utskicket på omkring 32 000 kronor, säger kommunens informatör Ki Eriksson

Annons

Totalt är det närmare 14 400 exemplar som nu distribueras ut. Som vanligt består almanackan av bilder med lokala motiv. Flertalet är naturmotiv men här finns också ett par motiv där underhållningsbranschen har skildrats.

Ki Eriksson:

– Vi har mycket att vara stolta över här i Ludvika kommun, något som vi vill spegla i urvalet av månadsbilder. Till varje bild finns ett citat från en person med anknytning till bilden.

– Det mesta av informationen i almanackan handlar om miljö och vikten av att återvinna. Längst bak finns en återvinningsguide, och på varje månad finns ett litet återvinningstips.

Möjligen kommer vissa att ha synpunkter på att kommunen lägger över 100 000 kronor på en produkt som "bara" räcker ett år. Ki Eriksson hoppas och tror dock att det är väl använda pengar.

– Återvinningsinformationen som kalendern består av i stora delar är sådant om vi som kommun är skyldiga att regelbundet informera våra medborgare om.

– Vi väljer därför att göra detta som en almanacka med förhoppningen att fina bilder och en kalender kan få fler att spara informationen. Ett enklare informationsblad har oftast en tendens att hamna i sopkorgen eller i bästa fall pappersåtervinningen.

Mer läsning

Annons