Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köerna skapar kaos på Försäkringskassan

/
  • Kö. Besökskundtjänsten i Ludvika har bara öppet en dag i veckan under två timmar. Det innebär att köerna är långa under den korta tid som försäkringskassan har öppet.

Annons

- Jag kom hit i fredags och såg att det var stängt. När jag kom hit idag tio minuter innan de öppnade fick jag nummerlapp 23 i kön, berättar mannen som är arg över att pengarna för aktivitetsgarantin är en månad sena.

- Nej, gå ner till arbetsförmedlingen och skaffa hit folk, där finns arbetsvilliga, säger en annan person med höjd stämma.

Monica Hermansson från Sunnansjö har åkt in till Ludvika för att få hjälp med att fylla i en blankett om bostadsbidrag för sin 21-åriga dotter.

- Inte tror jag att jag har tid att stå här och vänta. Det får bli en halvtimme högst - där går gränsen, säger hon.

Det är inte bara i väntrummet som är trångt på grund av väntande människor. Även utanför Försäkringskassans lokaler väntar människor och i dörren vänder en man med orden: “Nä, inte orkar jag vänta".

När tidningen frågar en i personalen om det går bra att ringa upp efter öppethållandets slut och få en kommentar, efter klockan 12.00, svarar kvinnan:

- Nej, jag har ingen anknytning ens, du kan inte ringa mig! Vi kom hit från Borlänge för att bemanna här under två timmar.

I trapphuset väntar Francis Matuala som går på VBUs vuxenbutbildning för att lära sig svetsning och svarvning.

- Jag går hit för att jag vill ha bostadsbidrag, suckar Francis och berättar att hans lärare inte riktigt tror på att ett besök hos Försäkringskassan kan ta två timmar.

Mer läsning

Annons