Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knutsbo hoppas slippa sportfrågor

/
  • Hårdpluggning pågår. Linnea Lindén, Emil Segerbäck , Johan Winter och Fråg-Bert vid Knutsboskolan är laddade till tänderna inför länsfinalen i Vi i femman på tisdag.

Annons

Dessa ska försvaras i länsfinalen av Vi i femman. Motståndare är Östra skolan i Falun.

Arena: Kvarnsvedens Folkets hus.

Vi har träffat trion på väg in i det stora nervdaller som kan förväntas inför tisdagens länsfinal och, förhoppningsvis, väntande regionsfinal mot Jämtland och Gävleborg nästa torsdag.

Den som aldrig tävlat i Vi i femman ställer sig givetvis frågan om hur i jösse namn man förbereder sig för en sån här tävling. Praktiskt taget vilka frågor som helst kan ju dyka upp.

- Hoppas bara att vi slipper sportfrågor. Ingen av oss är så särskilt intresserade av sport, säger Linnea som hoppas och tror att en av frågorna kan gälla Vasaloppet.

- Jag tittade litet extra på det i söndags, för jag tror att det kan bli en sån fråga eftersom det är en aktuell händelse, erkänner hon.

Annars är det mest tittande på nyhetsprogram och lusläsning av tidning(Vår blygsamhet förbjuder oss att nämna vilken...) som ska hjälpa till att tvåla till åt motståndarlaget från Falun på tisdag.

Hon är heller inte främmande för frågor om djur. Har själv en kanin och är allmänt intresserad av klappvänliga animaler.

Johans stora intresse är engelska. Dock inte allmänt engelska samhällsfrågor.

- Det är språket jag är mest intresserad av så det är bara att hoppas på språkfrågor, säger han.

Kompisarna i skolan gör också sitt till för att backa upp trion.

Inte minst när det gäller frågor som rör sport. Det är allmänt känt i klassen att Emil Segerbäck, Johan Winter, och Linnea Lindén knappast är den typen av sportkalanderbitare som vet vilken vänsterytter det var som spelade med spräckt stortånagel i VM-finalen 1950.

Uppbackningen från kompishåll är total och dessutom har laget en fjärde medlem som kan skrämma vilken motståndare som helst till akuta toalettbesök, en grön otäcking av grodtyp vid namn Frogbert.

Möjligen byter maskoten namn, inför den nerpirrande finalen, till Fråg-Bert .

Emil, Johan och Linnea är helskärpta inför tisdagstävlingen och fanklubbens hejaramsor sitter som fläskläppar, får vi veta.

Mer läsning

Annons