Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med tillstånd för Håksbergs gruva

– Ett stort steg närmare målet och en riktigt bra julklapp.
Det säger Nordic Iron Ores vd Christer Lindqvist sedan Bergsstaten sagt ja till bearbetningskoncession för Håksbergs gruva.

Annons

Beslutet innebär att Nordic Iron Ore därmed har rätt att utvinna och förädla järn, koppar, guld och molybden vid Håksbergsfältet. Tillståndet gäller i 25 år och kan därefter förlängas.

I augusti fick Blötbergsgruvan bearbetningskoncession, tillstånd att bedriva viss verksamhet. Därmed har processen att öppna de båda gruvorna kommit ytterligare en bit på vägen.

– Detta är ett mycket glädjande besked. Vår ambition är att möta en ökande global efterfrågan på höganrikad järnmalm genom att väcka Ludvika gruvor till liv och med bearbetningskoncessioner för både Blötberget och Håksberg på plats är det ett stort steg närmare målet, säger Christer Lindqvist, VD i Nordic Iron Ore.

För att få bryta malm i de båda gruvorna behövs ett miljötillstånd. Och en ansökan om det kommer Nordic Iron Ore att lämna in i början av nästa år.

– Då söker vi troligen för hela området, Blötberget, Håksberg och anrikningsverket i Skeppmora, säger Christer Lindqvist.

Mer läsning

Annons