Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med biljettprisertill nya Göteborgstågen

/

500 kronor, enkel, kategori vuxen, från Falu central och 460 kronor dito från Ludvika station.
Det är två exempel på normalpriser för biljetter till Göteborg när de nya direktgående tågen börjar rulla mellan Dalarna och "Götet" från och med den 12 februari.

Annons

Som tidningen tidigare omtalat är det Tågåkeriet i Bergslagen (Tågab), med Grängessonen Lars Yngström i spetsen, som svarar för konceptet. Den fjärrgående persontrafiken på Bergslagsbanan återupprättas efter mer än 40 år. Inledningsvis blir det tre dubbelturer i veckan.

Tågen består av snabba elektrolok och bekväma boggivagnar. De resande har hela tiden tillgång till servering av såväl enklare maträtter som kaffe med tilltugg.

– Vi räknar med att biljetter till tågen ska finnas med i säljsystemen från och med den 25 januari. Vår målsättning är att hålla ett fast och lågt pris. Det spelar således ingen roll om man köper biljetten tre månader eller tre minuter i förväg, säger vd Yngström som ser fram mot premiären med stor tillförsikt.

– Och biljetter kan köpas såväl på nätet som över disk hos resebutiker och övriga försäljningsställen.

Normalpriset för en resa hela routen mellan Falun och Göteborg kommer att kosta 500 kronor kategori vuxen. Motsvarande från Ludvika station kostar 460 dito.

Generellt gäller att två barn under 16 år reser gratis om de är i sällskap med en vuxen. För ungdom, studerande och pensionärer reduceras biljettpriset med 20 procent.

– Om man köper biljetter på nätet eller i automat blir de några kronor billigare. Men köper man biljetter ombord, av konduktören, tar vi ut 20 kronor extra, klargör Yngström avslutningsvis.

I sammanhanget ska också nämnas att biljettpriset blir 60 procent dyrare för de som föredrar att resa i första klass.

Mer läsning

Annons