Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för årets konstfest med Bild och Form

/
  • Bild och Form laddar upp inför årets traditionella mellandagsutställning, nu ett event i de nya lokalerna i Folkets hus. Här är det Lisa och Håkan Hjortek som pysslar tillsammans med nestorn Bengt-Åke Malmqvist.

Bild och Form i Ludvika vet att slå vakt om traditionen. Årets upplaga av mellandagsutställningen stundar och ett 70-tal verk, producerade av ett 30-tal medlemmar, är hängda i föreningens nya lokaler i Folkets hus. Vernissagen äger rum på annandag jul.

Annons

Det är som vanligt ett generöst och väl varierat utbud som kommer att presenteras. Där finns det mesta och bedömningen är att alla, eller de flesta smakriktningar torde bli tillgodosedda.

Förberedelserna fortsätter in i det sista och förväntningarna är, inte helt oväntat, ordentligt uppskruvade inför premiären.

– Det tillkommer fortfarande en del grejer och jag uppskattar att utställningen totalt kommer att omfatta ett 70-tal verk, säger Bild och Forms styrelseordförande och tillika utställningskommissarie, Bengt-Åke Malmqvist.

– Förutom detta presenterar skulpturgruppen Fem X en installation med titeln Nätspänning, fortsätter Malmqvist entusiastiskt.

Installationen är verkligen en annorlunda sevärdhet som drar uppmärksamheten till sig när det blir så dags.

– Nu blir det tredje året som gruppen är med och ställer ut. Tidigare har de visat installationer av metallskrot och glas.

Trots namnet ingår sex skapare i gruppen. De är Håkan Hjortek, Karin Jaxelius, Maria Fredriksson, Mikael Järvi, Matz Solvik och Katarina Persson.

Bland utställarna i övrigt kan nämnas konstnärsnamn som Frans van Bruggen, Barbro Jadling, Ulla-Greta Lindholm, Lisbeth Malmsten. Listan kan göras längre än så.

– Bland årets utställare finns också de tre fotograferna Thorild Jonsson, Stefan Frick och Marianne Flodin, avslöjar utställningskommissarien.

Bild och Forms mellandagsutställning är en gammal och uppskattad företeelse.

– Vi började på Kyrkskolan innan de byggde om kapphallen på 80-talet. Sedan var vi även på Lorensberga innan vi ställde ut på Rubens i Smedjebacken under några år.

– Efter det blev det tio år i Missionskyrkan innan vi nu kan vara i våra nya trevliga lokaler i Folkets hus.

Väl mött till en givande konstupplevelse.

Mer läsning

Annons