Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karta ska leda rätt

/
  • Första exemplaret. Lennart Gezelius och Tomas Pettersson från Ludvika kommuns skoterallians lämnade på onsdagen över de nytryckta skoterledskartorna till turistchefen Håkan Rosén.

Annons

På onsdagen lämnade Lennart Gezelius, ordförande för Ludvika kommuns skoterallians, och ledamoten Tomas Pettersson över de nytryckta skoterkartorna till turistchefen Håkan Rosén.

Skoteralliansen bildades i november i fjol av skoterklubbarna i Ludvika, Fredriksberg, Västerbergslagen (Grängesberg) och Rävvåla.

- En skoterkarta hade högsta prioritet och nu har vi en som täcker in hela kommunen, från Tanstjärn i norr till Fredriksberg i väster och Hörken i söder, säger Gezelius.

Syftet är dels att främja skoterturismen, men också att informera kommunens skoterägare om var man får och inte får åka.

- Tanken är att vi ska få en säkrare och bättre miljö. Nu har vi en sanktionerad led in till Statoil vid forsen och en till Preem vid Lyviken.

- Den tar jag helt avstånd från. Jag tycker att åkningen ska kanaliseras till de leder vi har. Vissa åker från gatan de bor på och i bland finns det till och med spår till McDonalds.

1 000 exemplar av skoterkartan har tryckts och varje karta kostar 150 kronor. Då medföljer ett klistermärke som man kan sätta på skotern. Det visar att man stöder alliansens arbete.

- Det kostar ju en del att hålla på. Det är inte bara ideellt arbete att hålla lederna i ordning.

Alliansen har sammanlagt omkring 300 medlemmar, men enligt Lennart Gezelius borde det kunna vara fler.

- För några år sedan kollade jag hur många registrerade skotrar vi hade i kommunen och då var det 1 100 stycken. Det är säkert 1 300 i dag.

Mer läsning

Annons