Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kandidat uppmanade kommunchefen att avgå efter e-postsfäktning

/
  • Stöder Rosén. Reinhard Bringeskog anmälde intresse av jobbet som näringslivschef men hamnade i e-postfäktning med kommunchefen som han uppmanar att avgå.

Annons

Rienhard Bringeskog med 16 år på ABB, senast känd i Ludvika från valrörelsen där han tillsammans med Junilistans Nils Lundgren som första riksdagskandidater krävde ABB:s HVDC-lightkabel i svenska Kraftnäts Sydlänksprojekt, anmälde sitt intresse av näringslivschefsjobbet i Ludvika när rekryteringen drog ut på tiden.

Den började med ordväxling om NLT efter en notis i en spalt på sidan fyra den tredje maj.

"Men än en gång gäller den gamla sanningen att man inte ska tro på allt som står i tidningen. Detta gäller i särskilt hög grad Nya Ludvika Tidning. Vi har tre mycket intressanta kandidater till tjänsten och vi håller på med rekryteringsarbetet", svarade Gustafson.

Bringeskog svarade vid tiden då proteslistan blev känd:

"Jag har hittills inte hittat någon tidning som bättre bevakar lokala näringslivsfrågor än NLT. De senaste tre externa rekryteringarna (före Torbjörn Hammar) får väl i efterhand anses som misslyckade. Jag är därför tveksam till att de urvalskriter som ställs är korrekta. Den protestlista som nu ett antal företagare skrivit på för Håkan Rosen är nog inte bara pga en artikel i NLT utan mer en protest mot vad rekryteringen brukar ge..," svarade Bringeskog och gav kommunchefen tipset att se över kravprofilen så man hittar en ny kandidat med kunskap om det lokala näringslivet.

Kommunchefen reagerade stenhårt:

"Ditt omdöme om företrädarna säger kanske mera om dig själv än om de fd näringslivscheferna och jag drar slutsatsen att Source gjort ett korrekt val.

Bringeskog säger att han inte tänkt ha en ordväxling men kunde inte låta bli att reagera och svarade med att ge sitt stöd till Rosén och att uppmanade kommunchefgen att fundera på att avgå:

"Makthavare brukar skjuta budbärare när man inte tycker om budskapet. Det är svårt att acceptera när drömmarna går i kras och verkligheten kommer i fatt en. I den här frågan har ni i praktiken fråntagits beslutanderätten. Det är kunden som bestämmer. Fler än 150 företagare har skrivit på för Rosén och då är det i nuläget er uppgift att verkställa beslutet. Om ni inte själv inser det måste ni kanske bytas ut?"

Det var det sista ordet i tisdags i kommunchefens e-postfäktning med en av kandidaterna.

Hur väl stämmer ordvalet i korrespondensen med kommunchefernas etiska bibel om att uppträda korrekt och med respekt?

- Som framgår av de vidaresända mailen har jag uppträtt korrekt. Jag har dock dragit slutsatsen att en person som fäller offentliga omdömen om tidigare anställda knappast har det omdöme som krävs av en chef i kommunen. Om herr Bringeskog anser att det är en förolämpning så är det hans uppfattning. Att inte invända mot Bringeskogs offentliga omdöme om företrädare anser jag vara inkorrekt och oetiskt handlat av mig, säger Gustafson.

Mer läsning

Annons