Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampsportare manifesterar mot våldet

/
  • – Händelsen är helt vansinnig och har inget med kampsport att göra, säger Dennis Branzell, ordförande och tränare i kampsportklubben LA.B.T.MMA.

"Det är en chock och ett trauma för alla i klubben".
Det säger Dennis Branzell, ordförande och tränare i kampsportklubben LA.B.T.MMA där den mordmisstänkte 22-åringen enligt uppgifter ska ha varit medlem.
"Det stämmer inte. Han har aldrig varit medlem hos oss", säger Branzell.

Annons

– Det är oerhört tråkigt att vi kopplats samman med den här fruktansvärda händelsen, säger Dennis Branzell.

Enligt honom har den mordmisstänkte 22-åringen aldrig varit medlem i klubben. Däremot har han kommit på någon enstaka träning.

– Det är någon månad sedan han var här senast och han har varit svår att få grepp om, säger Dennis Branzell om 22-åringen.

Branzell beskriver honom som tystlåten.

– Det är lite synd. Jag tror att han verkligen skulle ha behövt prata.

Klubben ägnar sig bland annat åt MMA, en våldsam gren där hårda sparkar och slag tillhör momenten.

Finns det risk att personer med våldstendenser tar med sig träningen ut på gatorna?

– Alla har varit välkomna till oss, men vi har sållat ganska hårt. De som varit struliga brukar försvinna ganska snart men vi har också sett rötägg som verkligen har förändrats sedan de börjat träna regelbundet, säger Dennis Branzell.

För medlemmarna har helgens händelse varit oerhört tung och i kväll, tisdag, samlas de vid sporthallen för att prata om det som hänt.

– Händelsen är helt vansinnig och har inget med kampsport att göra. Det vill vi också visa genom en manifestation för att hedra offret och hans anhöriga. Efter träffen i sporthallen ska vi tåga till mordplatsen för att tända ljus och vi har också bjudit in alla andra kampsportklubbar i Ludvika, säger Dennis Branzell.

Klockan 20.00 sker samlingen vid sporthallens B-hall dit alla som vill är välkomna för att delta i diskussionen och manifestationen.

Mer läsning

Annons